Станом на вересень цього року, у польських вищих навчальних закладах навчається близько 35 тисяч студентів з України. Багато з них можуть претендувати на різні види фінансової допомоги, зокрема стипендії, що значно полегшує витрати на навчання і проживання.

Ось які стипендії доступні українцям у Польщі:

Соціальна стипендія
Ця допомога надається студентам, що перебувають у скрутній матеріальній ситуації. Для її отримання необхідно, щоб дохід на одного члена родини не перевищував 1570,50 злотих. Розмір виплат встановлюється кожним університетом окремо.

Студенти. Фото: youtube
Студенти. Фото: youtube

Стипендія для студентів з інвалідністю
Допомога для студентів, які мають посвідчення або довідку про інвалідність. Розмір такої стипендії визначає університет, і вона не залежить від матеріального становища сім'ї.

Популярні новини зараз
Нові правила субсидій: хто залишиться без допомоги Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах В Україні різко зменшилася пенсія: що відбувається, і хто це допустив З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат
Показати ще

Наукова стипендія ректора
Призначається за високі досягнення у навчанні, спорті, науці або мистецтві. Ця стипендія є престижною і може бути надана не більш ніж 10% студентів певної спеціальності.

Одноразова стипендія (Zapomoga)
Це фінансова допомога для студентів, які опинилися у важкій життєвій ситуації, таких як хвороба, втрата доходу або стихійне лихо. Її розмір визначає університет, а подати заявку можна не більше двох разів на рік.

Для студентів, які навчаються на кількох спеціальностях одночасно, є можливість отримувати одразу кілька видів стипендій. Однак загальна сума виплат не повинна перевищувати 3560,6 злотих.

Нагадаємо, за прогули каратимуть, як за злочин: школярам встановили жорсткі правила

Раніше ми розповідали, що гроші будуть надходити ще 3 місяці: як оформити допомогу

Також, Польща залишає українців без грошей: які виплати скасують