Протягом опалювального сезону 2024−2025 тарифи на тепло для більшості українців не зміняться, незважаючи на економічні виклики. Так, централізоване опалення коштуватиме 1654,41 грн за Гкал, як і в попередньому сезоні.

Це пов'язано з дією мораторію на підвищення тарифів, який був запроваджений через воєнний стан і продовжує діяти в новому сезоні.

За інформацією від Київтеплоенерго, мешканці столиці та інших міст платитимуть за тепло за тими ж тарифами, що й раніше, навіть попри підвищення цін на електроенергію, воду та зростання зарплат. Таким чином, уряд намагається підтримати населення в складний час.

Опалення, скріншот: YouTube
Опалення, скріншот: YouTube

Опалювальний сезон в Україні зазвичай починається у другій половині жовтня. Проте рішення про точну дату вмикання тепла приймається на місцевому рівні та залежить від погоди. Основним фактором є середньодобова температура, якщо протягом трьох днів поспіль вона не перевищує +8°C, місцева влада ухвалює рішення про початок опалювального сезону.

Популярні новини зараз
Вимоги до пенсіонерів посилили: доведеться працювати до останніх сил – виплат не буде Київські багатоповерхівки самостійно вирішили проблему із відключеннями світла: як це вийшло Українцям не повністю виплатять першу "теплу" субсидію: у чому причина Пенсійний фонд дає три місяці: хто не встигне, втратить частину заслуженої пенсії
Показати ще

Холодна погода. Фото Freepik
Холодна погода. Фото Freepik

Зазвичай, опалення вмикають у період із 15 по 30 жовтня, але конкретні дати можуть різнитися в залежності від регіону та погодних умов. Варто зазначити, що соціальні заклади, як-от школи, лікарні та дитячі садки, можуть отримати тепло раніше, якщо температура всередині приміщень стає критично низькою.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Таким чином, попри економічну напругу та інші виклики, тарифи на опалення залишатимуться стабільними, що дозволить українцям не перейматись додатковими витратами під час опалювального сезону 2024−2025 років.

Раніше ми повідомляли, українцям встановили заборону на опалювальний сезон.

Тарифи на комунальні послуги в листопаді- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, як зменшити витрати на опалення?