Вже у листопаді українцям почнуть надсилати оновлені рахунки за централізоване водопостачання та каналізацію.

Тарифні зміни стосуватимуться обмеженої кількості споживачів на Київщині. Про підвищення цін на послуги заявило КП "Ходосівське", яке обслуговує мешканців с. Іванковичі Феодосіївської сільської ради Обухівського району.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

З 1 жовтня 2024 року тарифи на воду та каналізацію привели у відповідність до економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво, щоб забезпечити стабільне надання послуг населенню.

Вже у листопаді споживачі отримають платіжки, розраховані на підставі нових тарифів:

Популярні новини зараз
Мінекономіки готує нові правила бронювання працівників: що зміниться до листопада Пенсію більше не побачите: кому із літніх українців терміново треба прийти до "Ощадбанку" Комунальні платежі дешевшають: які знижки чекають на українців ТЦК отримає нові повноваження: зобов'яжуть приймати документ
Показати ще
  • централізоване водопостачання – 28,13 гривні за кубометр з ПДВ;
  • централізоване водовідведення – 47,57 гривні за кубометр з ПДВ.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

У комунальному підприємстві пояснили, що подорожчання послуг пов'язане з підвищенням цін на паливно-мастильні матеріали та необхідністю проводити обслуговування та поточний ремонт водопровідної мережі.

У зв'язку з тарифними змінами споживачів закликали погасити заборгованість, якщо вона існує та подати актуальні показники лічильників.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комуналка знову вдарить по гаманцю: тарифи на воду в містах можуть піднятися.

Також наш портал інформував, заплатіть самі за перевірку лічильника: у яких випадках це може статися і що буде, якщо відмовите газовикам.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, кіловати можуть нараховуватися по-іншому: українців попередили з приводу електролічильників.