Чайові можуть більше не бути "чистими" грошима для офіціантів. Невдовзі вони будуть змушені сплачувати податки з усіх отриманих на чай сум. Це питання стало актуальним через те, що ресторанний бізнес досі залишається поза увагою податкової служби, але це скоро зміниться.

Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, повідомляє ТСН. Він наголосив, що офіціанти та інші працівники кафе і ресторанів не повинні мати ілюзій щодо свого звільнення від податків.

"Я постійно спілкуюся з представниками ресторанного бізнесу та добре розумію ситуацію. В багатьох закладах харчування не пробивають чеки, занижують доходи та приховують фактичні заробітки. Це велика проблема" – зазначив Гетманцев.

Наразі податкова служба більше зосереджена на перевірці великих ринків, таких як торгівля продуктами чи електронікою, але згодом вони займуться й меншими галузями, включаючи ресторани.

Ресторан, скріншот: Youtube
Ресторан, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Ухилянтам дадуть три дні: наслідки будуть важкими Київські багатоповерхівки самостійно вирішили проблему із відключеннями світла: як це вийшло Виходу немає: в Україні АЗС недоливатимуть палива на 5-6% менше Українцям встановили заборону на опалювальний сезон: стосується всіх власників газових плит
Показати ще

Крім того, голова комітету додав, що проблема ухиляння від податків стосується не лише власників закладів, але й рядових працівників, які отримують чайові і не декларують ці гроші як офіційний дохід.

"Закон однозначний: оподатковується будь-який дохід, якщо він не підпадає під пільги, передбачені законом. І тут немає місця для обговорень" – підкреслив Гетманцев.

Тож незабаром податки з чайових можуть стати ще однією обов’язковою статтею для працівників ресторанного бізнесу.

Раніше ми повідомляли, податкова отримала інформацію, гроші більше не сховати.

Пенсіонерів змусять платити, важливе звернення податківців- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, через новий податок гроші на картці скоро не працюватимуть.