Якщо несвоєчасно передати показники лічильника або забути це зробити, то рахунок за електроенергію може бути некоректним. Як ініціювати перерахунок платіжки, розповіли на facebook-сторінці компанії YASNO.

Якщо фактичні дані лічильника відрізняються від зазначених у платіжці, це може бути наслідком невчасно переданих показників. У такому разі споживачеві потрібно звернутися до свого оператора системи розподілу (ОСР).

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Оператору ОСР слід надати фото лічильника з актуальними показниками. Він здійснить перерахунок за новими показниками та передасть дані постачальнику послуг, який виставить правильний рахунок.

Зазначається, що процес перерахунку займає час й оновлену суму до оплати можна буде побачити після закриття звітного періоду (орієнтовно після 10 числа наступного місяця).

Популярні новини зараз
"Сюрприз" напередодні зими: комунальники заявили про підвищення тарифу на 40% Нацбанк виводить з обігу: якими грошима не розрахуватись У літньої пари з інвалідністю ТЦК забрали єдиного сина під час поїздки по ліки для них: "Всіх – значить всіх" До банкомату з чужим не підходьте: ПриватБанк вилучає картки та залишає українців без грошей
Показати ще

"Щоб сума у платіжці була лише за фактично використані кіловат-години, завжди передавайте показання в один з цих днів: за два дні до кінця місяця або у перші три дні нового", - нагадує YASNO.

Рахунки за світло. Фото: скрін youtube
Рахунки за світло. Фото: скрін youtube

У разі неотримання від домогосподарства актуальних показників лічильника, ОСР бере за основу середньомісячне споживання, тому і може виникати неточність в платіжках.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тариф знизиться до 2,64 грн за кВтг: хто зможе заплатити менше за світло наступного місяця.

Також наш портал інформував, повернення графіків відключення світла: як підготувати квартиру до стрибків напруги.

Крім того, ми писали, чи вигідно встановлювати двозонний лічильник у 2024 році: пояснення обленерго.