В Україні змінили підхід до мобілізації - військовозобов'язані зможуть обирати місце для служби в обхід ТЦК, навіть якщо вже отримали повістку.

Деталі нововведення розповів представник парламентського комітету з національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський у коментарі виданню "OBOZ.UA".

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Кабмін спростив процес мобілізації та дозволив українцям обирати конкретне місце для служби. Нововведення спрямоване на вирішення проблеми, коли військові частини втрачали спеціалістів через втручання ТЦК.

Згідно з новою постановою, українці можуть звернутися до командування обраної частини для вступу на службу без необхідності відвідування ТЦК, і порядок денний цього не буде на заваді.

Популярні новини зараз
ТЦК попередили чоловіків: мають повідомити особисто Окрім комісій і відсотків: "Ощадбанк" попередив про нові правила списання коштів Українцям озвучили дату старту опалювального сезону 2024/2025: якими будуть тарифи Комунальні платежі дешевшають: які знижки чекають на українців
Показати ще

"На момент отримання повістки вони можуть звернутися до командування конкретної військової частини, і, якщо вони влаштовують військову частину, командир самостійно направляє їх на ВЛК", - пояснив Федір Веніславський.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

Тобто право вибору місця для служби є як у добровольців, так і військовозобов'язаних, які можуть бути мобілізовані.

Раніше для військовозобов'язаних також існувала така можливість, проте ТЦК могли "перехоплювати" громадян, навіть якщо їх запросила конкретна частина. Тепер таке втручання є неприпустимим.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за ухилянтами стежитимуть на кожному кроці: ТЦК відкрили доступ до масштабної бази даних.

Також наш портал інформував, ТЦК знову штурмуватимуть черги: нові терміни явки створять колапс – адвокат.

Крім того, ми писали, що не всі отримають бронювання: хто підпаде під мобілізацію в жовтні.