Плата за обслуговування багатоквартирних будинків збільшиться майже на 40%. Ці тарифні зміни затвердили в Чернігові, йдеться в матеріалі "Суспільного".

Починаючи з 4 листопада 2024 року мешканцям багатоквартирних будинків у Чернігові збільшать квартплату. Як заявив начальник КП "Новозаводське" Олександр Антонов, у середньому тариф збільшиться приблизно на 38%.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Серед головних причин, які змусили перерахувати вартість послуг – подорожчання електроенергії та зростання зарплат. Крім того, піднялися ціни на матеріали, що використовуються для обслуговування багатоквартирних будинків.

Мешканка багатоповерхівки. Фото: скрін youtube
Мешканка багатоповерхівки. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
ТЦК попередили чоловіків: мають повідомити особисто Українцям відмовлятимуть у лікуванні: хто залишиться без медичної допомоги Похолодання, вітер та мокрий сніг: до України із запізненням мчить романтичний жовтень Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації
Показати ще

"Тариф в середньому зміниться десь на 38%. Не ми впливаємо на ці обставини. Це збільшення вартості електроенергії, збільшення мінімальної заробітної плати, згідно з законодавством", - пояснив чиновник.

Комунальники, скріншот: YouTube
Комунальники, скріншот: YouTube

Олександр Антонов зазначив, що інформування споживачів уже проводиться шляхом розвішування оголошень на будинках міста. Загалом оновлені тарифи запроваджуються комунальними підприємствами "Новозаводське", "Деснянське", "ЖЕК-13" та "ЖЕК-10".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заплатите самі за перевірку лічильника: у яких випадках це може статися і що буде, якщо відмовите газовикам.

Також наш портал інформував, рахунки оформлені на людину, яка не живе у квартирі: українцям сказали, чи можна отримати субсидію.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, працівників комунальних служб змушують забути про зарплати: керівники радо підтримують цю практику.