Глобальне дослідження виявило, що лише 14% дітей віком від 3 до 4 років дотримуються рекомендацій ВООЗ щодо фізичної активності, сну та екранного часу. В дослідженні, яке провів Університет Вуллонгонга, взяли участь понад 7 тисяч дітей із 33 країн.

Результати свідчать про те, що більшість дітей не мають достатньо фізичних навантажень, витрачають забагато часу на гаджети та не отримують належного сну. Про це пише видання Medical Xpress.

Діти. Фото Freepik
Діти. Фото Freepik

Згідно з рекомендаціями ВООЗ, діти цього віку мають щодня проводити 180 хвилин у русі, використовувати гаджети не більше години та спати від 10 до 13 годин. Проте більшість дітей у світі не відповідають цим нормам, що може призвести до проблем із фізичним, розумовим і емоційним розвитком.

Дослідження також показало, що діти в країнах із низьким рівнем доходу краще дотримуються рекомендацій, ніж діти з країн із високим рівнем доходу. Найвищий рівень дотримання стандартів зафіксовано в африканських країнах, а найнижчий — в Америці.

Популярні новини зараз
Українців почнуть викликати до суду: обиратимуть наосліп, за неявку – непосильні штрафи До банкомату з чужим не підходьте: ПриватБанк вилучає картки та залишає українців без грошей На опалення дадуть 16 тисяч: хто може отримати гроші Осінні канікули під загрозою: школярі відпочиватимуть за новими графіками
Показати ще

Діти дивляться у ноутбук / фото: Pixabay
Діти дивляться у ноутбук / фото: Pixabay

Експерти наголошують на важливості створення середовища, яке сприятиме фізичній активності та здоровому сну. Це завдання потребує зусиль як батьків, так і політиків, щоб змінити небезпечні тенденції і покращити здоров'я дітей у майбутньому.

Нагадаємо, стосується кожного українця: МОЗ нагадали, що мають зробити всі

Раніше ми писали про те, що у ВООЗ переглянули вакцинацію від Covid-19: кому потрібно робити щеплення кожні 6 місяців

Крім того, Знай.ua повідомляв, дітей зробити вже не вийде: повсякденна річ вбиває чоловіче здоров'я