Опалювальний сезон 2024-2025 років пройде без тарифних потрясінь для українців. Тарифи на газ залишатимуться незмінними до 30 квітня 2025 року. Відповідні гарантії озвучив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Вартість блакитного палива для більшості споживачів складатиме 7,96 гривні за кубометр. Саме такий тариф встановлений компанією "Нафтогаз", яка забезпечує блакитним паливом 98% домогосподарств.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Ціни на опалювальний сезон в інших постачальників коливатимуться в межах від 7,7 до 9,99 гривні за кубометр.

Що може бути з тарифами далі?

Тарифи на газ для населення не можуть бути підвищені до скасування відповідного мораторію. У прогнозах Нацбанку згадується, що дія мораторію може бути припинена вже у 2025 році й тоді слід очікувати на поступове зростання тарифів на комунальні послуги. Втім, передумов до цього в уряді поки що не давали.

Популярні новини зараз
Похолодання, вітер та мокрий сніг: до України із запізненням мчить романтичний жовтень Як влаштуватись на роботу в ТЦК: візьмуть далеко не всіх Українців почнуть викликати до суду: обиратимуть наосліп, за неявку – непосильні штрафи На опалення дадуть 16 тисяч: хто може отримати гроші
Показати ще

Платіжка Нафтогаз. Фото: Youtube
Платіжка Нафтогаз. Фото: Youtube

Що стосується ціни на газ для населення, то зараз вона майже вдвічі нижча за ринкову. Голова правління НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов в інтерв'ю "NV Бізнес" заявив, що реальна вартість кубометра газу в Україні – 15 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання.

Також наш портал інформував, продай майно – заплати за комуналку: українці вийшли на новий рівень бідності.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники грабують українські сім'ї платіжками у 50 тисяч за тепло, воду та газ: як врятуватися.