Українцям анонсували зміну вартості на послуги з вивезення твердих побутових відходів та їх захоронення.

Перерахунок тарифів запланували у Ратнівській територіальній громаді. Про це йдеться на facebook-сторінці місцевого комунального підприємства.

Вивіз сміття, скріншот: YouTube
Вивіз сміття, скріншот: YouTube

Вказується, що попередній перерахунок тарифів на вивезення побутових відходів проводився у 2017 році, тому вони економічно застаріли та підприємству доводиться працювати на збитки.

"З часу встановлення діючих тарифів зросли ціни на паливно-мастильні матеріали, запасні частини, вартість електроенергії, розмір мінімальної заробітної плати та нарахувань на неї, ставки екологічних податків, що призвело до не окупності встановлених тарифів", - повідомили споживачів.

Популярні новини зараз
Батьківство не врятує від мобілізації: багатодітним українцям встановили нові вимоги Незабаром почнеться хаос: з Китаю завезли "клопів, що пукають", які знищують дерева Осінні канікули під загрозою: школярі відпочиватимуть за новими графіками По 4500 гривень на місяць: кому надали право на базову соцдопомогу
Показати ще

Вивіз сміття. Фото: скрін youtube
Вивіз сміття. Фото: скрін youtube

Для підприємств, установ та інших організацій будуть встановлені такі тарифи

  • 146,45 гривні за 1м3 за збирання та вивезення відходів;
  • 78,63 гривні за 1м3 за захоронення побутових відходів.

Для категорії "населення" вартість збору, вивезення та захоронення твердих побутових відходів коштуватиме 22,50 гривні за 1 особу на місяць.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь з дому.

Також наш портал інформував, працівників комунальних служб змушують забути про зарплати: керівники радо підтримують цю практику.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, рахунки оформлені на людину, яка не живе у квартирі: українцям сказали, чи можна отримати субсидію.