Національний банк України оголосив про виведення з обігу монет, які були випущені до 2003 року, з метою оптимізації номінального ряду. Проте ці монети не стануть дорогими або колекційними через їх великі тиражі та використання звичайних матеріалів.

Віталій Ткач, редактор порталу "Монети-Ягідки", пояснив, що лише монети з дорогоцінних металів, таких як золото чи срібло, та рідкісні екземпляри можуть мати цінність.

1 копійка 1996 року. фото: Монети-Ягідки
1 копійка 1996 року. фото: Монети-Ягідки

Звичайні українські монети, які залишаться в обігу, не можуть стати скарбом через свою масовість. Ткач зауважив, що багато людей помилково вважають, що за десятиліття звичайна монета може зрости в ціні до мільйонів, що є неправильним.

Він навів приклад чоловіка, який сподівався, що звичайна 10-копійкова монета матиме велику цінність через роки, але насправді це не так.

Популярні новини зараз
Літні українці можуть залишитися без пенсії: кого прирекуть на голодну старість Українців почнуть викликати до суду: обиратимуть наосліп, за неявку – непосильні штрафи Тиск на гаманець стане нестерпним: подорожчає ще одна комунальна послуга Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу
Показати ще

Монети. Фото: Youtube
Монети. Фото: Youtube

Нацбанк виводить з обігу монети номіналами 1, 2, 5 та 25 копійок. Хоча точна дата ще не визначена, ці монети можна буде обміняти до закінчення воєнного стану та протягом трьох місяців після його завершення. Наразі в обігу залишається близько 7,2 мільярда монет цих номіналів.

Нагадаємо, як відрізнити цінні 10 копійок від звичайних: за яку заплатять понад тисячу гривень

Раніше ми писали про те, що знайшли в кармані 50 копійок? Не кладіть в скарбничку - їх ціна доходить до 11 тисяч гривень

Крім того, Знай.ua повідомляв, "Щасливі" банкноти: за скільки можна продати гривні з рідкісними номерами