Ощадбанк розповів, як пенсіонерам, які є внутрішньо переміщеними особами (ВПО), продовжити отримувати свої виплати. Варто зазначити, що банк не проводить автоматичне блокування витрат по картках.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України, для продовження виплат пенсіонерам-ВПО необхідно пройти процедуру ідентифікації. Про це повідомив голова правління Ощадбанку Сергій Наумов у своєму телеграм-каналі.

Пенсіонер заходить доОщадбанку
Пенсіонер заходить доОщадбанку

Він розповів, де саме можна пройти ідентифікацію, а саме:

  • у відділеннях Ощадбанку або в територіальних органах Пенсійного фонду України;
  • за допомогою відеоконференції з Пенсійним фондом;
  • через особистий електронний кабінет на веб-порталі Пенсійного фонду;
  • у дипломатичних установах України за кордоном.

Сергій Наумов також зазначив, що якщо пенсіонер не пройшов фізичну ідентифікацію, то автоматичне блокування операцій на рахунку не відбувається. Проте інформація про це буде передана до Пенсійного фонду.

Популярні новини зараз
Кінець світу у 2025 році: що Ванга говорила про Апокаліпсис та закінчення війни в Україні По 499 грн за упаковку: супермаркети різко підняли ціни на молоко, вершкове масло і твердий сир Пенсію заморозять: стареньких застерегли від накопичення грошей Газ подорожчає для всіх: як новий тариф вдарить по гаманцю
Показати ще

Пенсіонерка з телефоном в руках
Пенсіонерка з телефоном в руках

"Крім цього, ми інформуємо державні органи про рахунки, на яких не проводилися операції з використанням основної пенсійної картки протягом останніх шести місяців. Вирішення питання щодо продовження або припинення пенсійних виплат внутрішньо переміщеним особам залишається за Пенсійним фондом" - підкреслив голова Ощадбанку.

У зв’язку з цим Сергій Наумов порадив пенсіонерам-ВПО:

  • вчасно проходити ідентифікацію;
  • хоча б раз на півроку проводити операції з використанням основної платіжної картки, включаючи зняття готівки та покупки в магазинах.

Раніше ми повідомляли, ощадбанк попереджає, гроші можуть зникнути.

500 Гривень на продукти від Ощадбанку- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, нові ліміти на грошові перекази, Ощадбанк попереджає.