З жовтня 2024 року в Україні набули чинності нові ліміти на грошові перекази, встановлені Національним банком України. Відтепер фізичні особи можуть здійснювати перекази "з картки на картку" в межах одного банку або між різними банками на суму не більше 150 тисяч гривень на місяць. Такі обмеження викликали численні питання серед користувачів банківських послуг.

Державний банк "Ощадбанк" надав роз'яснення щодо того, як уникнути незручностей при здійсненні фінансових операцій. Голова правління банку Сергій Наумов зазначив, що введені ліміти не стануть суттєвою перешкодою для більшості клієнтів. За статистикою, до 98% операцій клієнтів не перевищують цей ліміт, тому проблеми можуть виникнути лише у поодиноких випадках.

Переказ коштів. Фото: YouTube
Переказ коштів. Фото: YouTube

Також зазначено, що ліміти не поширюються на певні категорії осіб. Наприклад, це не стосуватиметься волонтерів, які відповідають вимогам НБУ, а також осіб, чий щомісячний дохід з підтверджених джерел перевищує встановлений ліміт. Окрім того, не буде обмежень на операції між власними рахунками одного клієнта в межах однієї фінансової установи.

Важливою порадою, яку надав Сергій Наумов, є використання міжнародного банківського рахунку IBAN для переказів. Хоча такі транзакції можуть зайняти трохи більше часу, на них не поширюються обмеження за сумами, і вони часто є дешевшими, ніж стандартні перекази "з картки на картку". Це особливо зручно для великих сум, які не можна перевести через звичайні карткові операції.

Популярні новини зараз
Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне По 3600 грн щомісяця виплачуватимуть пенсіонерам: хто може отримати гроші
Показати ще

Нагадаємо, велика проблема з картами "Ощадбанку": українці тепер не можуть позбутися і доводиться платити

Раніше ми розповідали, що "Ощадбанк" попередив про ліміти: що змінилося

Також, мікрокредити масово обдирають українців "до нитки": що жене у кредитний зашморг