В умовах зростання цін та економічних викликів українці все частіше звертають увагу на те, скільки коштують молочні продукти. Нещодавнє дослідження, проведене порталом "Хвиля", розкрило цікаві факти про те, наскільки різними можуть бути ціни на ринку та в супермаркетах на такі популярні продукти, як молоко, вершкове масло та сметана.

Якщо говорити про молоко, різниця у вартості між ринками та магазинами досить відчутна. Наприклад, літр молока з жирністю 2,5% на ринку коштує 32,76 грн. У той же час у супермаркетах 900 мл молока з жирністю 2,6% продається від 39,50 до 45,99 грн, що в середньому становить близько 43,24 грн. Отже, вибір ринку дозволяє суттєво зекономити, особливо для тих, хто купує молоко на регулярній основі.

Молоко, фото Асоціація виробників молока
Молоко, фото Асоціація виробників молока

Вершкове масло демонструє ще більш помітний розрив у цінах. На ринку за 180-грамову пачку масла з жирністю 62% доведеться заплатити 54,60 грн. У магазинах, однак, 200 грамів продукту з жирністю 73% коштуватиме вже 92,50 грн. Незважаючи на різницю у вазі та жирності, вартість у супермаркетах виявляється суттєво вищою.

Вершкове масло фальшують
Вершкове масло фальшують

Популярні новини зараз
Пенсіонерів обкладуть податками: кому доведеться платити Пенсіонери втратять залишки виплат на картах: що приготував Кабмін 500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому
Показати ще

Ситуація зі сметаною виглядає дещо по-іншому. На ринку 350 грамів сметани з жирністю 15% пропонують за 27,98 грн, а з жирністю 20% — за 37,75 грн. У магазинах за таку ж кількість сметани жирністю 15% доведеться заплатити близько 45,64 грн. У цьому випадку різниця у вартості не така велика, і зручність придбання у супермаркетах може виправдовувати трохи вищу ціну.

Покупка молочних продуктів на ринку може бути вигіднішою для споживачів, які бажають заощадити, особливо на молоці та маслі. Водночас супермаркети, хоча й пропонують дещо вищі ціни, надають більше зручностей, що може стати визначальним фактором для багатьох покупців.

Нагадаємо, навіть консерви тепер дозволить собі не кожен: супермаркети приголомшили цінниками

Раніше ми розповідали, що осінні ціни на вітаміни: в скільки обійдуться яблука, виноград і банани

Також, лише 15 грн за кіло: супермаркети різко знизили ціни на моркву, цибулю та буряк