В українських супермаркетах подешевшали яблука та банани, але зросли ціни на виноград. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Другий місяць осені порадує українців дешевшими яблуками. Також в окремих торгових мережах досить демократичні ціни на виноград та банани.

Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube
Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube

Ціни на яблука

Яблука українці в середньому подешевшали ще на 0,38 гривні та продаються по 25,94 гривні за кілограм. Найдешевше продукт пропонується у супермаркетах Novus – 19,99 гривні за кіло. Яблука "Айдаред" зменшилися у вартості на 3 гривні та продаються по 26,90 гривні за кілограм.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників карток "Ощадбанку": важливі зміни Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах Виплати скасують, а ви і не знатимете: хто з українців може не дочекатися соціальної допомоги у жовтні
Показати ще

Ціни на виноград

Середня вартість винограду дещо збільшилася – із 117,85 до 123,72 гривні за кілограм. При цьому в деяких торгових мережах спостерігаються досить демократичні цінники, наприклад, у Novus кілограм винограду коштує 89,99 гривні.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Ціни на банани

Середній цінник на банани трохи знизився, якщо порівнювати з вереснем - з 58,74 до 58,26 гривні за кілограм. Найнижча вартість фрукта, за даними моніторингу, фіксується у мережі Novus – 54,99 гривні за кілограм.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, омлет стане розкішшю? Чому ціни на яйця знову тягнуться вгору.

Також наш портал інформував, нові ціни на м'ясо змушують українців стати вегетаріанцями: які продукти подорожчали найбільше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, високі ціни на рибу та морепродукти лякають споживачів: де купувати, щоб заощадити.