У жовтні 2024 року не всі зможуть отримати бронювання від мобілізації. Все залежить від типу підприємства, на якому працює людина. Бронь може бути оформлена на шість або 12 місяців.

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube
Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

Згідно з постановою Кабміну № 650, бронювання можуть отримати співробітники таких установ і підприємств: правоохоронних органів, рятувальних служб, органів державної влади, медіа та культури, підприємств, що виробляють товари для армії чи ремонтують техніку, а також інші критично важливі для економіки підприємства.

Також право на бронь мають народні депутати, їхні помічники, власники важливих підприємств та державні службовці, які забезпечують роботу Верховної Ради та Кабміну.

Кабмін, фото:epravda
Кабмін, фото:epravda

Підприємства критично важливі для економіки можуть оформити бронь на працівників до 12 місяців. Це стосується компаній, які забезпечують безперебійну роботу енергетики, зв'язку, будівництво фортифікаційних споруд, а також підприємств, що отримали гранти на оборонні технології.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують 292 гривні: хто отримає мізерний бонус Опалювальний сезон 2024-2025: коли включать тепло та якими будуть тарифи для населення По 4500 гривень на місяць: кому надали право на базову соцдопомогу Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому
Показати ще

До цього списку також входять працівники ООН, Червоного Хреста та інші важливі гуманітарні організації, олімпійські та паралімпійські команди. Якщо ж підприємство не є критично важливим, бронювання можна оформити лише на шість місяців і тільки для 50% співробітників.

Нагадаємо, правила мобілізації змінюються: до ТЦК підуть 17-річні юнаки

Раніше ми писали про те, що військовозобов'язаним готують нові штрафи: що зміниться найближчим часом

Крім того, Знай.ua повідомляв, відмова від бойової повістки: українців застерегли від суворих наслідків