Деяким пенсіонерам можуть призупинити зарахування пенсії на картки "Ощадбанку". Про це нагадують спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

Українці, взяті на облік як внутрішньо переміщені особи до 24.02.2022 та одержують пенсії через поточний рахунок у "Ощадбанку", мають кожні 6 місяців проходити фізичну ідентифікацію. Ігнорування обернеться призупиненням зарахування виплат.

Карта "Ощадбанку". Фото: скрін youtube
Карта "Ощадбанку". Фото: скрін youtube

"Особам, які з тих чи інших причин не встигнуть пройти фізичну ідентифікацію, виплата пенсії буде призупинена", - попереджає ПФУ.

Як пройти ідентифікацію:

Популярні новини зараз
Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне Почнуть мобілізувати з 1 жовтня: кого чекає повістка та ВЛК
Показати ще
  • особисто звернутися до органів ПФУ чи відділення "Ощадбанку";
  • дистанційно - авторизуватися в особистому електронному кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою "Дія.Підпис".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Додатково звертатись до органів Пенсійного фонду України із заявою про поновлення виплати пенсії, зупиненої через непроходження ідентифікації, не потрібно", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після проходження ідентифікації пенсію буде виплачено за всі місяці, за які пенсіонер не отримував її через непроходження процедури.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонери мають лише 10 днів: куди потрібно звернутися, щоб не втратити 20% виплат.

Також наш портал інформував, жовтневі надбавки: кому з пенсіонерів почнуть виплачувати на 500 грн більше.

Крім того, ми писали, якщо отримуєте менше – вам недоплачують: скільки повинні платити різним категоріям пенсіонерів.