Деякі пенсіонери в Україні зобов’язані проходити ідентифікацію кожні півроку, і це стосується окремої категорії громадян — внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які отримують пенсійні виплати через "Ощадбанк".

Ця процедура є обов’язковою для підтвердження того, що гроші від держави отримує саме та особа, якій вони належать. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Згідно з їхньою інформацією, ідентифікація є обов'язковою для ВПО, які були взяті на облік до 24 лютого 2022 року.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Щоб підтвердити свою особу, пенсіонер може скористатися кількома способами, залежно від власних можливостей та зручності. Найбільш поширений варіант — це звернутися до відділення "Ощадбанку", де можна особисто пройти процедуру ідентифікації. Також доступний варіант звернення до територіальних органів Пенсійного фонду України (ПФУ), де можна підтвердити особистість на місці.

Пенсіонер заходить доОщадбанку
Пенсіонер заходить доОщадбанку

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують 292 гривні: хто отримає мізерний бонус Відключення світла: коли чекати повернення графіків Пенсію заморозять: стареньких застерегли від накопичення грошей Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу
Показати ще

Окрім цього, ідентифікацію можна пройти дистанційно. Це можна зробити за допомогою відеоконференцзв'язку з представниками ПФУ або через власний електронний кабінет на вебпорталі Пенсійного фонду. Ще один варіант доступний для тих, хто перебуває за кордоном. У таких випадках пенсіонер може звернутися до закордонної дипломатичної установи, де отримає документальне підтвердження того, що він живий. Після цього, отримані документи потрібно подати до ПФУ, де пенсіонер перебуває на обліку.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Ця процедура є важливою для забезпечення точності виплат і запобігання будь-яким махінаціям, а також для гарантування, що держава підтримує саме тих, хто цього потребує.

Раніше ми повідомляли, пенсія на картку "Ощадбанку" не прийде.

Кому з пенсіонерів необхідно терміново оновити документи- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, пенсіонери можуть отримати бонуси від держави.