В Україні змінилися терміни явки резервістів та військовозобов'язаних до терцентрів комплектування та соцпідтримки за повісткою, отриманою поштою. Відповідну постанову було прийнято урядом 1 жовтня 2024 року.

Раніше військовозобов'язані повинні були прийти до ТЦК протягом 14 днів з дня надсилання повістки. Тепер термін скоротили, для деяких громадян вдвічі.

Повістка поштою. Фото: скрін youtube
Повістка поштою. Фото: скрін youtube

Так, протягом 7 днів з'явитися по повістці потрібно, якщо громадянин проживає в населеному пункті, що є адміністративним центром області. Якщо військовозобов'язаний проживає в інших населених пунктах, термін явки в ТЦК становить 10 днів.

При цьому повістка надсилається людині протягом 48 годин після підпису керівників ТЦК та СП.

Популярні новини зараз
Нові правила грошових переказів: оштрафують за “три копійки” Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати Українцям оголосили про нові виплати у жовтні: треба поквапитись, щоб вистачило на всіх Фінансова допомога від ЮНІСЕФ: хто і як може отримати
Показати ще

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Яка відповідальність за ігнорування повістки?

У разі неявки військовозобов'язаного у встановлений термін, ТЦК подає дані до поліції для розшуку громадянина. Паралельно може бути застосований штраф у розмірі від 17 до 25,5 тисяч гривень, який потрібно сплатити протягом 15 днів. У разі прострочення суму може бути подвоєно, а виконавча служба може накласти арешт на банківські рахунки порушника.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям надходитимуть повістки нового зразка: як зміняться "запрошення" до ТЦК.

Також наш портал інформував, мобілізація в Україні "застопорилася": депутати пропонують знизити призовний вік.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям видають недійсні довідки ВЛК: як не потрапити під мобілізацію через помилки лікарів.