В Україні триває дія військового стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. Настав час, і Кабінет міністрів України дав "зелене світло" військовим частинам набирати собі військовослужбовців без участі у цьому процесі ТЦК.

Про це стало відомо завдяки заяві нардепа Гончаренка у мережі Telegram.

Українські захисники, скріншот: YouTube
Українські захисники, скріншот: YouTube

Повідомляючи, що командир військової частини може здійснювати комплектування частини добровольцями та надавати їм направлення для проходження ВЛК. Генштаб має затвердити список військових частин, які матимуть таке право.

Командири військових частин матимуть змогу закликати добровольців на службу без участі ТЦК. Але спочатку відповідну пропозицію Генерального штабу ЗСУ має затвердити Кабінет Міністрів.

Популярні новини зараз
Штрафи від ТЦК стануть масовими: скільки чоловіків опиняться в зоні ризику Українці матимуть інтернет у відключення світла лише за однієї умови: "Якщо у них є..." Прийде платити більше: у жовтні українці отримають "додаткову" квитанцію США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт
Показати ще

Українські захисники, фото: Facebook
Українські захисники, фото: Facebook

"ТЦК мають свої мобілізаційні плани та замовлення від Генштабу, тому вони не завжди йшли назустріч добровольцям, які приходили зі стосунками від конкретних військових частин. Потрапити в обраний підрозділ можна було лише шляхом укладення контракту. Але далеко не всі військовозобов'язані хочуть підписувати контракт, бо він передбачає певні терміни, які не завжди підходять громадянам. Генштаб пропонує такий механізм: якщо військовозобов'язаний хоче приєднатися до конкретної частини, він може зробити це вступивши в комунікацію з командиром. Тобто командири зможуть призивати добровольців на службу без участі ТЦК", - заявив ще в серпні член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Нагадаємо, штраф від ТЦК можуть скасувати: які помилки військкоматів йдуть на користь українцям.

Раніше повідомлялося, мобілізація в Україні: коли візиту до ТЦК не уникнути.

Також, відстрочка від мобілізації: чоловікам пояснили важливі нюанси.