При підвищеному рівні пилу в повітрі рекомендується залишатися вдома, а на вулиці носити маски. Такі поради оприлюднило Міністерство охорони здоров'я через забрудненість повітря в кількох областях.

медична маска, фото Facebook
медична маска, фото Facebook

Міністерство охорони здоров'я оприлюднило у Facebook рекомендації через підвищений рівень забрудненості повітря в кількох областях. Щоб зменшити вплив забрудненого повітря, МОЗ радить не виходити на вулицю без нагальної потреби, вимкнути вентиляцію, що забирає повітря ззовні, та зачинити вікна і двері.

Отвори можна ущільнити скотчем або вологою тканиною. Рекомендується регулярно проводити вологе прибирання та зволожувати повітря в приміщенні, встановивши ємності з водою. На вулиці слід використовувати маску або респіратор, а при їх відсутності – прикрити ніс і рот вологою тканиною.

Маска і респіратор, фото: gettyimages
Маска і респіратор, фото: gettyimages

Популярні новини зараз
Терміново зверніться за субсидією: українцям зробили важливе оголошення Прийде платити більше: у жовтні українці отримають "додаткову" квитанцію США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше
Показати ще

Також варто приймати душ кілька разів на день і пити багато води – від 2 до 3 літрів на добу для дорослих. МОЗ наголошує на важливості стежити за офіційними джерелами інформації, зокрема за оновленнями регіональних Центрів контролю та профілактики хвороб.

Нагадаємо, починайте вже зараз: як зміцнити свій імунітет восени без вітамінів

Раніше ми писали про те, що «Творчі здорові амбіції – це шлях до успіху», – Михайло Поплавський

Крім того, Знай.ua повідомляв, косметологи залишаться без грошей: як підтягнути обличчя без процедур, вам допоможе ложка