Міністерство соціальної політики готується до старту реформи пенсійної системи вже у липні наступного року. Про це розповіла голова відомства Оксана Жолнович на Global Digital Social Forum, повідомляє Укрінформ.

За словами міністра, головна мета реформи – виправити дисбаланс у нарахуванні пенсій для людей, які виходили на пенсію у різний час.

Основою для нової системи стануть два критерії: кількість відпрацьованих років та обсяг сплачених страхових внесків:

"Кожна людина при виході на пенсію матиме суму балів, яка буде переведена у відсоток до середньої заробітної плати по Україні. Це буде найбільш справедливий формат виплати та накопичення наших солідарних пенсійних внесків", – розповіла Оксана.

Оформлення документів, фото: Facebook
Оформлення документів, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Пенсіонерів змусять платити: важливе звернення податківців Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками У жовтні українці отримають одразу три платіжки за газ: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Насамперед "виграють" ті, хто давно вийшов на пенсію і чиї виплати давно не переглядалися. Жолнович впевнена, що гроші на реформу знайдуться, і вже 2025 року очікується збільшення пенсій.

Крім того, міністр заявила, що після війни розпочнеться робота над впровадженням обов'язкової накопичувальної пенсійної системи:

"Враховуючи, що наступного року на березень запланована і індексація, у разі підтримки нашої реформи перерахунок у липні буде не супер значним. До помітного збільшення сум пенсійних виплат ми рухатимемося поетапно. Головне, що в липні ми плануємо зафіксувати нову модель солідарної системи”.

Нагадаємо, гроші для безробітних та ветеранів можуть піти на розвиток кешбеків та індустріальних парків

Раніше ми писали про три "залізні" причини арешту пенсій в Україні: за законами воєнного часу

Крім того, Знай.ua повідомляв, пенсію можна збільшити: у ПФУ розповіли, як забезпечити собі спокійнішу старість