У Німеччині прогули у школі вважаються першим кроком до того, щоб учень взагалі кинув навчання. В масштабах країни щороку додається близько 50 тисяч людей, які так і не отримують середньої освіти. Проблема особливо актуальна в землі Гессен, де статистика прогулів залишається стабільно високою – приблизно п'ять тисяч випадків на рік.

Після пандемії COVID-19, коли кількість пропусків знизилася через дистанційне навчання, у 2023 році прогули знову зросли на 2%. Міністерство культури Гессена працює над тим, щоб змінити ситуацію, застосовуючи індивідуальний підхід до кожного учня. Зокрема, за кожним випадком прогулу стоїть розгляд причин та допомога психологів.

Школа. Фото: youtube
Школа. Фото: youtube

Основною метою є створення здорового шкільного середовища, де учням буде цікаво та комфортно навчатися. Гессен активно впроваджує національну програму "Рівний старт", що фінансується з федерального бюджету та покликана забезпечити рівний доступ до освіти для всіх учнів, незалежно від їхнього соціального статусу.

Якщо ж ці заходи не принесуть результатів, відтік учнів із системи освіти може залишитися стабільним – близько 6% молоді щорічно залишають школу без атестата, що створює серйозні проблеми для їхнього подальшого працевлаштування та життя.

Популярні новини зараз
Зміни у військових квитках: що потрібно знати кожному Можливі серйозні зміни у тарифах на електроенергію: відома дата В Україні анонсували найбільший перерахунок пенсій: у кого виплати зростуть одразу на 60% Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК
Показати ще

Нагадаємо, Німеччина запровадила новий статус для українців: дозволять залишитись в країні назавжди

Раніше ми розповідали, що вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці

Також, українці в Польщі можуть стати "легальними" безробітними: що пропонують біржі праці