Міністерство запустило новий Соціальний портал, де кожен українець може легко подати заявку на отримання різних соціальних послуг. Це дуже зручно, адже тепер не потрібно йти до соціальних установ, все можна зробити онлайн.

Наприклад, через цей портал можна замовити послуги догляду вдома, переклад жестовою мовою або навіть отримати місце у притулку для бездомних. Цю інформацію оприлюднили на офіційному сайті міністерства.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Бета-тестування порталу тривало три місяці, і його проводили у чотирьох областях України. Під час тестування перевіряли, наскільки зручно користуватися порталом і як швидко можна отримати необхідну допомогу.

Як скористатися порталом?

Популярні новини зараз
Пенсіонерам "заморозять" виплати: у жовтні терміново треба звернутись до ПФУ У рахунках за воду будуть нові суми: платити доведеться ще більше За мобільний зв’язок будемо платити вдвічі дорожче: ціни піднімуть усі оператори Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання
Показати ще

Вам більше не потрібно йти до органу соціального захисту, щоб оформити заявку на допомогу. Все, що треба зробити — це зайти на Соціальний портал, заповнити анкету про людину або сім’ю, яка потребує підтримки, і подати запит. Після цього можна легко відстежувати статус вашого звернення онлайн.

Телефон. Фото: скрін Ютуб
Телефон. Фото: скрін Ютуб

Що можна оформити через портал?

На Соціальному порталі вже доступні понад 20 різних послуг.

Серед них:

  • догляд за людиною вдома;
  • денний догляд;
  • надання натуральної допомоги;
  • супровід під час інклюзивного навчання;
  • переклад жестовою мовою;
  • надання притулку для бездомних і багато іншого.

Такий інструмент робить процес отримання соціальної допомоги набагато простішим, доступнішим і швидшим для кожного українця, хто потребує підтримки.

Раніше ми повідомляли, соціальна допомога для пенсіонерів.

Соціальна допомога за новими правилами- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, як отримати соціальну допомогу без страхового стажу?