Варто одразу нагадати нашим читачам, що в Україні продовжується дія військового стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. Справа в тому, що Міністерство оборони України пропонує суттєво змінити процес взяття на військовий облік призовників.

У прес-службі Міноборони заявили, що відповідний проєкт закону, розроблений в оборонному відомстві, вже схвалено Кабінетом Міністрів.

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Головною новацією стане можливість для призовників ставати на військовий облік через електронну ідентифікацію. Це можна буде зробити за допомогою сервісу "Електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного та резервіста".

Такий підхід дозволить не лише спростити процедуру, а й уточнювати персональні дані дистанційно.

Популярні новини зараз
Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка"
Показати ще

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Крім того, планується ліквідувати комісії для взяття на військовий облік призовників, що має значно прискорити та дебюрократизувати процес. Ще одна важлива зміна – скасування обов'язкового проходження медичного огляду під час взяття громадян на військовий облік.

Для тих, хто здобуває вищу освіту, медичний огляд проводитиметься перед практичними заняттями з базової загальновійськової підготовки. Законопроект також передбачає уточнення положень щодо військового обліку жінок, які виявили бажання проходити базову військову службу.

Нагадаємо, українці втрачають відстрочку: які найпоширеніші помилки.

Раніше повідомлялося, дезертирство та самовільне залишення частини: які терміни покарання загрожують військовим.

Також, студентом можна стати після 50 років: чи дадуть чоловікам відстрочку від мобілізації.