Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою часткою відповідальності стежать за своїми квитанціями з комуналки, є кілька важливих відповідей на гострі запитання. Важливо розібратися, які зміни у комунальних платіжках варто очікувати вже наступного місяця.

Так, з 1 жовтня 2024 року більшість тарифів для українців залишаться незмінними, проте будуть і зміни.

Про це стало відомо завдяки інформації із сюжету одного з українських телеканалів.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Тариф на газ у жовтні 2024 року

Більшість споживачів газу в Україні обслуговує компанія "Нафтогаз". Газопостачальник зафіксував тариф на газ для населення до 30 квітня 2025 року. Таким чином, за один кубометр блакитного палива в жовтні доведеться платити 7,96 гривні в рамках тарифу «Фіксований». Ціни на газ у інших постачальників коливаються від 7,7 грн. за кубометр до 9,90 грн.

Популярні новини зараз
Відключення газу: які будинки залишаться без постачання В Україні анонсували найбільший перерахунок пенсій: у кого виплати зростуть одразу на 60% Хто в першу чергу отримає повістки "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Скільки буде коштувати електроенергія у жовтні

А ось вартість електроенергії для частини українців у жовтні зміниться. Якщо у неопалюваний сезон вартість електроенергії для всіх споживачів однакова (4,32 грн/кВт*год), то з 1 жовтня 2024 року по 30 квітня 2025 року власники установок електричного опалення можуть платити за пільговим тарифом, якщо загальний обсяг споживання не перевищує 2000 кВт *год на місяць.

Згідно з постановою Кабміну від 31 травня №632, вартість електроенергії в такому разі буде меншою — 2,64 грн/кВт*год.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Тариф на водопостачання у жовтні

Якщо тарифи на водопостачання та водовідведення у великих містах України підвищувати заборонили, то в невеликих населених пунктах рішення про підвищення може ухвалити місцева влада. У зв'язку із цим у деяких містах тарифи на водопостачання з початку року вже зросли до 40%. Підвищення можуть продовжити у жовтні.

Нагадаємо, нові правила для українців: як не втратити пільги через борги за комуналку.

Раніше повідомлялося, новий закон може позбавити пільговиків підтримки через борги за комуналку.

Також, комуналка злетить на 75%: українцям порадили затягнути пояси та попрощатися із заначками.