У Нідерландах спостерігається помітна тенденція до посилення міграційної політики. Влада країни планує ввести одні з найсуворіших правил щодо надання притулку в Європі.

Міністр з питань міграції та надання притулку Марьолейн Фабер зазначила, що уряд хоче оголосити надзвичайний стан, щоб призупинити дію частин закону про притулок. Основна мета — зробити Нідерланди менш привабливими для нових прохачів притулку.

Одним із ключових аспектів нової політики стане обмеження на возз'єднання сімей. Біженцям дозволять запросити родичів лише в тому випадку, якщо вони зможуть довести, що мають кошти на утримання родини, включно з орендою житла і стабільним доходом. Крім того, уряд планує депортувати прохачів притулку, які скоїли злочини.

Українські біженці Фото:GettyImages
Українські біженці Фото:GettyImages

Паралельно влада Нідерландів хоче встановити жорсткий контроль на кордонах, щоб запобігти незаконному в'їзду мігрантів. Окрему увагу приділять особам, які не можуть підтвердити свою особистість — їх одразу відправлятимуть назад.

Популярні новини зараз
Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку Українці можуть отримати до 3000 гривень на оплату газу: що потрібно зробити Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій
Показати ще

Нідерланди також відмовляються від участі в новому механізмі розподілу мігрантів між країнами ЄС. За правилами, вони мали б прийняти частину біженців, які наразі перебувають в Італії та Греції, або заплатити штраф у розмірі 20 тисяч євро за кожного неприйнятого мігранта. Як і Угорщина, Нідерланди планують обрати другий варіант.

Офіційна позиція уряду пояснюється браком ресурсів і місця для розміщення нових мігрантів, що стало додатковою причиною для змін у міграційній політиці.

Нагадаємо, Норвегія допоможе українцям вижити: як отримати

Раніше ми розповідали, що українці в Естонії можуть стати безхатьками: хто ризикує втратити дах над головою

Також, українцям у Польші готують суворі санкції: все через дітей