Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа у тому, що деяким українцям значно піднімуть пенсії. Інформацію про те, на кого саме вже можна чекати підвищених виплат, озвучили в Мінсоцполітики.

До кінця цього року Верховна Рада має розглянути проект пенсійної реформи, у рамках якої частини українців значно піднімуть пенсії.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра соціальної політики України Оксани Жолнович.

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

Вона наголосила, що реалізація комплексної пенсійної реформи очікується на кінець року. Завдяки їй пенсійні виплати українців будуть осучаснені та вирівняні. Міністр також наголосила, що виплати зростуть у людей, які давно вийшли на пенсію.

Популярні новини зараз
Пенсії не буде – платитимуть "сльози": хто з українців приречений на старість у злиднях Ще встигнемо позасмагати: погода знову здивує рекордною спекою На додачу до війни і пандемії: українцям загрожує ще одне велике лихо "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

Пенсійна реформа включає реформу солідарних пенсій, а також запровадження обов'язкової накопичувальної пенсії.

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

За словами Жолнович, це дозволить після виходу на пенсію отримувати не менше 60% своєї заробітної плати (з них 40% забезпечуватиме солідарна пенсійна система). Це європейський стандарт.

Накопичувальну пенсійну систему в Україні планують запроваджувати з 2026 року.

Крім того, міністр наголосила, що окрім запланованої індексації, наступного року планується і вирівнювання пенсій українців.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

За її словами, великою проблемою на сьогодні є те, що людина, яка вийшла на пенсію 15-20 років тому, отримує набагато менше, ніж людина з таким же стажем і зарплатою, яка вийшла на пенсію нещодавно. І це виправлятимуть. Тож виплати тих, хто вийшов на пенсію давно, мають збільшити.

Нагадаємо, страховий стаж: скільки потрібно для пенсії та як його докупити.

Раніше повідомлялося, нові правила для українців: як не втратити пільги через борги за комуналку.

Також, радять сильніше затягнути пояси: грошей на соцвиплати все менше.