Українцям, які перейшли на користування бойлерами або взагалі не використовують централізовану гарячу воду, варто бути обережними щодо платіжок. Багато хто забуває передавати показники лічильників гарячої води щомісяця, навіть якщо вони нею не користуються або в квартирі ніхто не живе. Це може призвести до несподіваних і значних сум у платіжках.

Передача показників лічильників необхідна для точного розрахунку вартості послуг з водопостачання та водовідведення. Якщо дані не надаються вчасно, підприємства розраховують обсяги споживання за середніми показниками попередніх періодів. В результаті сім'ї можуть отримати несправедливі рахунки, часто більші, ніж фактично спожиті обсяги води.

гаряча вода
гаряча вода

Комунальні служби підкреслюють, що важливо щомісяця передавати точні дані, навіть якщо в квартирі ніхто не живе або ви не використовуєте гарячу воду. Це забезпечує справедливий розподіл послуг серед усіх споживачів і гарантує, що вам нарахують лише за фактично використані ресурси.

Якщо пропустити передачу показників, нарахування відбуватимуться автоматично за середніми обсягами, і коригування можливе лише після подання актуальних даних. Однак це може стати неприємним сюрпризом, адже суми у платіжках можуть бути значно вищими.

Популярні новини зараз
Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка" В школах з’являться нові класи: навчатимуться не всі Пенсіонери отримають надбавку з жовтня Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці
Показати ще

Тож, щоб уникнути переплат і несподіваних рахунків, необхідно вчасно подавати показники лічильників гарячої води, незалежно від того, чи користуєтеся ви нею.

Нагадаємо, українці залишаться без пільг на комуналку: хто вже у "черзі", та за яких умов

Раніше ми розповідали, що комуналка злетить на 75%: українцям порадили затягнути паски та попрощатися з заначками

Також, здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло