Юрій Пуйко, начальник Одеського обласного ТЦК, упевнений, що ролики про силову мобілізацію, які "гуляють" по мережі, показують ситуацію однобоко і на руку ворогові. За його словами, ті, хто знімають такі відео, роблять це спеціально на замовлення, а самих випадків "вилову" чоловіків на вулицях стало значно менше.

Про це він заявив в інтерв'ю Ukrainian Witness.

Слово "бусифікація", яке з'явилося як народне позначення силового паркану на мобілізацію, Пуйко хоче повністю викорінити:

"З цим питанням треба боротися, треба викорінювати це слово, тому що у нас у роликах, які потрапляють в Інтернет, висвітлюється неповністю інформація. Висвітлюється тільки та інформація, яка грає на руку нашому ворогові".

ТЦК перевіряють документи. Фото:vinnitsa.info
ТЦК перевіряють документи. Фото:vinnitsa.info

Популярні новини зараз
Польша оголошує війну: "Іноді доводиться обирати" Можуть безперешкодно перетнути кордон: хто з чоловіків має право виїздити спокійно Не ТЦК, і навіть не пошта: хто може вручити повістку прямо вдома Німеччина запровадила новий статус для українців: дозволять залишитись в країні назавжди
Показати ще

На його думку, воно прижилося завдяки російським Telegram каналам, які спеціально спотворюють інформацію. Він запевнив, що подібних випадків поменшало, і створено підрозділ, який протидіє інформаційним атакам.

Юрій Пуйко також додав, що більшість співробітників ТЦК самі воювали та повернулися з фронту з пораненнями. Тому, коли здорові чоловіки привселюдно ігнорують виклики до ТЦК і намагаються виставити ситуацію в негативному світлі, це лише грає на руку супротивникові.

"Коли громадяни, здорові хлопці, військовозобов'язані починають не те, щоб самому з'явитися в ТЦК, пройти ВЛК... спеціально на публіку починають грати на руку ворогові і, відповідно, у цей час за вказівкою там чи за завданням хтось проводить відеозйомку."

Українці не розцінили слова Пуйка як ті, в які можна вірити, та розкритикували начальника ТЦК у соціальних мережах:

  • "Те, що буси стали підганяти на цивільних номерах не означає, що поменшало"
  • "Забавно, що він не заперечує факти намиста, типу беззаконня стало менше хоч від цього кайфуті, холопи"
  • "Сумніваюся, що військовий після "нуля" піде людей ловити, а працює там жолоб з сіл або звичайні стукачі"

Нагадаємо, "Вони для мене - сикуни": прикордонник так ненавидить "уклоністів", що купив собі квартиру та будинок

Раніше ми писали про те, що повістку вручили мамі або бабусі: адвокат пояснив, як діяти в такому разі

Крім того, Знай.ua повідомляв, як Україна намагається повернути своїх воїнів з пекла чеченського полону: що розповіли ті, хто через це пройшов