Інцидент у поїзді "Одеса-Ковель" викликав шквал обговорень у мережі. Військовий та його собака, як розповіла українка Ірина Зубко в Instagram, не змогли зайняти місце у вагоні та змушені були спати у тамбурі. Ця подія викликала хвилю обурення, оскільки подібні випадки виринали в мережі вже не раз.

Ірина Зубко, виклавши фотографію сплячого військового у мережі, сказала, що її однокласниця зробила цей знімок у п'ятому вагоні.

"У третій рік повномасштабної війни це виглядає як божевілля. Я знаю, що Укрзалізниця робить багато, але це явно зневага. Хочеться плакати від того, що у нас відбувається", – підписала фото дівчина.

Фото військового у тамбурі / фото: скриншот Instagram
Фото військового у тамбурі / фото: скриншот Instagram

Незабаром від "Укрзалізниці" була відповідь, яка здивувала багатьох. Виявляється, військовий купив місце у вагоні собі та матері, але при посадці особисто попросив бригаду дати йому можливість поспати у тамбурі.

Популярні новини зараз
Літо перейде в морозну зиму: погодні аномалії в Україні продовжаться - синоптик Українцям підвищать пенсії вже восени: хто потрапить до списку 60-річних не відпустять: нардеп пояснив, чи можуть знизити мобілізаційний вік Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК
Показати ще

"Треба розуміти, що наші захисники можуть мати психологічні причини, щоб поводитися дещо відмінно від інших пасажирів. Наші бригади стикаються з цим щодня – стояння в тамбурах, небажання спати на постілі, окріп замість чаю та інше", – написали в УЗ.

Відповідь "Укрзалізниці" / фото: скриншот Instagram
Відповідь "Укрзалізниці" / фото: скриншот Instagram

"Укрзалізниця" пропонує пільги

Нагадаємо, "Укрзалізниця" пропонує спеціальні пільги для військових, які подорожують у службових справах або у відпустку. Кожен рейс повинен мати як мінімум 4 купейні та 4 плацкартні місця, зарезервовані для них.

Щоб скористатися пільгами, військовому потрібно:

  1. Звернутися до чергового на вокзалі, який направить його до військової комендатури.
  2. Зателефонувати на гарячу лінію Укрзалізниці за номером 0 800 503 222 для отримання інформації.
  3. У комендатурі, пред'явивши військовий квиток та документи, що підтверджують необхідність поїздки, отримати талон на квиток.
  4. З цим талоном звернутися до спеціалізованої каси на вокзалі для придбання квитка.

Людина з квитком на потяг
Людина з квитком на потяг

Бронь знімається за 6 годин до відправлення поїзда, тож краще приходити на вокзал заздалегідь.

Якщо в місті немає комендатури, військові можуть отримати броню у будь-яких касах, пред'явивши військовий проїзний документ. Укрзалізниця також готова допомогти в індивідуальному порядку, якщо всі місця вже заброньовані.

Нагадаємо, дорога за ₴1,7 млн ​​з бюджету міста призвела до трьох елітних котеджів бізнесмена, дружини поліцейського та співробітника ДСНС

Раніше ми писали, критичний стан водоканалів в Україні може страшно вплинути на якість води та здоров'я людей

Крім того, Знай.ua повідомляв, в Україні знову виділили гроші на бруківку – вже 2 мільйони гривень