З 1 жовтня 2024 року в Україні запроваджують кілька значних економічних нововведень, які вплинуть на фінансове становище багатьох громадян. По-перше, одним із найважливіших змін стане підвищення податків, зокрема військового збору.

Наразі законопроєкт ще не ухвалено в другому читанні, але якщо це станеться, зміни наберуть чинності "заднім числом". Військовий збір збільшиться з нинішніх 1,5% до 5% від доходу.

Фізична особа-підприємець рахує податки. Фото: вільні джерела
Фізична особа-підприємець рахує податки. Фото: вільні джерела

Для фізичних осіб також запроваджуються нові ставки: особи, що відносяться до І, ІІ та IV груп, повинні будуть сплачувати 10% від розміру мінімальної заробітної плати, а особи III групи (включаючи юридичних осіб) — 1% від доходу. Важливо, що сплата податків повинна здійснюватися до 20 числа місяця або протягом 10 днів після подання податкової декларації.

По-друге, з 1 жовтня вводяться обмеження на P2P-перекази, про які раніше попереджали у Національному банку України. Максимальна сума, яку можна буде переказати з картки, становитиме 150 000 гривень на місяць.

Популярні новини зараз
Українцям підвищать пенсії вже восени: хто потрапить до списку В школах з’являться нові класи: навчатимуться не всі 60-річних не відпустять: нардеп пояснив, чи можуть знизити мобілізаційний вік Водоканали розікрали гроші, а тепер вимагають підвищити тарифи
Показати ще

Чоловік переказує кошти на іншу карту
Чоловік переказує кошти на іншу карту

Це обмеження не поширюється на дві категорії громадян: волонтерів, які займаються благодійною діяльністю, оскільки їм може знадобитися пересилати більші суми, та тих, хто отримує понад 150 000 гривень офіційного доходу.