Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в Україні чинне пенсійне законодавство дає можливість будь-якому одержувачу виплати збільшити розмір пенсії.

Ось один із прикладів того, про що йшлося вище – якщо відкласти вихід на пенсію на п'ять років, то розмір виплати зросте на 54%.

Про це стало відомо завдяки інформації від прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

У законі про пенсійне страхування є норми, які заохочують громадян до пізнішого виходу на пенсію. Йдеться про призначення пенсії "з відстроченням".

Популярні новини зараз
Скасування ВЛК та документи онлайн: в Україні хочуть кардинально змінити правила військового обліку Нові ціни на тепло вже з 1 жовтня: що чекає на споживачів У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють
Показати ще

Тим, хто отримав право на страхову пенсію за віком, але після досягнення пенсійного віку виявив бажання працювати та отримувати пенсію пізніше, основний розмір пенсії збільшується:

- у разі відстрочення виходу на пенсію строком до 60 місяців – на 0,5% за кожен повний місяць страхового стажу, що настає за місяцем досягнення пенсійного віку;

- у разі відстрочення виходу на пенсію терміном понад 60 місяців – на 0,75% за кожен повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, що настає за місяцем досягнення пенсійного віку.

Підвищення розміру пенсії за неповний місяць страхового стажу не провадиться.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook//ПФУ

Тобто якщо людина відстрочить свій вихід на пенсію на один рік, то отримає надбавку до пенсії у розмірі 6% (0,5% х 12), за два роки пізнішого виходу на пенсію – 12% (0,5% х 24) ) і т.д. Щодо відстрочки на шість років (72 місяці) – це збільшення основного розміру пенсії на 54% (72х0,75%).

Пенсія за віком із відстрочкою призначається за зверненням пенсіонера, як правило, з першого числа місяця, в якому подано звернення.

Нагадаємо, на літрі "відсмоктують" 2 грн: українських водіїв попередили про різкі зміни на АЗС.

Раніше повідомлялося, студентам платитимуть, незважаючи на оцінки: хто може отримувати незвичайні стипендії.

Також, в Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат.