В Україні незабаром стартує повномасштабна програма під назвою "Національний кешбек", про яку повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Уже з 20 жовтня українці почнуть отримувати грошові повернення за покупки, які зробили ще у вересні.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ось основні деталі програми:

  • Хто може брати участь: На цей момент до програми долучилися понад 1,2 мільйона українців, які активували картки у додатку "Дія" для отримання кешбеку.
  • Скільки можна отримати: Кожен учасник програми може отримати 10% від вартості покупки, але сума кешбеку не перевищуватиме 3 тисяч гривень на місяць.
  • На що поширюється кешбек: Грошові повернення будуть доступні при купівлі вітчизняних товарів, окрім підакцизних, але з винятками, такими як безалкогольне вино, медові напої та ліки українського виробництва.
  • Куди можна витратити кешбек: Отримані кошти можна буде використати для сплати медичних та комунальних послуг, занять спортом, перегляду фільмів, купівлі квитків на потяг, а також для благодійних внесків на підтримку ЗСУ та придбання військових облігацій.
  • Учасники програми: До неї вже приєдналися 963 виробники та понад 171 тисяча товарів, серед яких — мережі АЗС, торгові мережі та магазини, зокрема й онлайн-магазини.

Як це працює:

Популярні новини зараз
Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці Пенсії не буде – платитимуть "сльози": хто з українців приречений на старість у злиднях Заблокують доступ до грошей: ПриватБанк звернувся з попередженням — зробіть це негайно "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще
  1. Активуйте картку у додатку "Дія".
  2. Робіть покупки у магазинах-учасниках програми.
  3. Перевіряйте, чи бере участь товар у програмі через спеціальний сканер у "Дії".

На майбутнє планують розширити програму і додати можливість отримання кешбеку за купівлю книг. Це підтримає українських авторів та видавців, а також популяризує читання серед населення.

Книги / фото: Pinterest
Книги / фото: Pinterest

"Національний кешбек" має на меті не тільки допомогти українцям економити, але й стимулювати розвиток внутрішнього ринку та підтримати вітчизняного виробника.

Супермаркет, ціни. Фото: скрін youtube
Супермаркет, ціни. Фото: скрін youtube

Раніше ми повідомляли, як платити менше за продукти і не страждати вд дефіциту.

Супермаркети оновили ціни на сардельки, ковбасу та сир- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, як змінились ціни на яйця, хліб та соняшникову олію.