У серпні синоптики лякали українців заморозками на вересень. Але зараз багато хто ще догулює пляжний сезон біля морів та річок України.

Також зараз припинилися відключення світла за графіком, але енергетики обіцяють, що за мінусових температур взимку, ризик того, що українці будуть без світла збільшиться. Так що ж скажуть синоптики тепер про ранні заморозки та ранню зиму.

Снігопад, скріншот: YouTube
Снігопад, скріншот: YouTube

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух розповіла, що жодних зимових явищ в країні поки що не очікується.

До того ж, за її словами, будь-які прогнози щодо того, коли будуть заморозки й сніг, можна отримати тільки за 5 діб.

Популярні новини зараз
Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Плату за світло нараховуватимуть по-новому Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення
Показати ще

"Найближчим часом такі явища не очікуються. Хоча, ймовірно, до кінця місяця вони можуть бути на високогір'ї Карпат. Про ранню зиму ще зарано говорити", – розповіла Віра Балабух.

Осінь в Україні, фото з вільних джерел
Осінь в Україні, фото з вільних джерел

Відмітимо, що температурні рекорди фіксували навесні та влітку. Віра Балабух відповіла, чи можлива восени "компенсація" за таку погоду.

Метеорологиня наголосила, що температура повітря восени не залежить від того, якою вона була взимку. Пояснила, що особливості погодних умов протягом сезону в певному регіоні залежать від багатьох чинників.

Нагадаємо, що холод настає: опубліковано детальний прогноз погоди на зиму в Україні.

Раніше ми повідомляли, що фермери прогнозують рекордне подорожчання головного овочу: пюре стане делікатесом.

Також стало відомо, що вересень здивує мінливістю: прогноз погоди, коли чекати перших заморозків цієї осені.