В умовах, коли багато українців знаходяться за кордоном або подорожують, виникає необхідність користуватися банківськими картками для зняття готівки. Проте така послуга супроводжується комісіями, розмір яких може суттєво відрізнятися залежно від банку.

Важливо розуміти умови та тарифи кожного банку, щоб не переплачувати за зняття коштів і уникнути додаткових витрат. Банки пропонують вигідніші умови, а в яких комісії можуть виявитися значно вищими.

Комісії в різних банках:

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

ПриватБанк

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни
Показати ще

З гривневих рахунків за кордоном можна зняти до 12 500 гривень в еквіваленті на сім днів, а з валютних рахунків — до 100 тисяч гривень на день. Комісія за зняття становить 2%.

Monobank

Зняття коштів, що перевищують залишок на рахунку, а також операції з quasi-валютою, обійдуться в 4% від суми. Комісія за зняття власних коштів за кордоном — 2%.

Sense Bank

"Sense bank", фото: Знай.ua
"Sense bank", фото: Знай.ua

Клієнти з дебетовими картками тарифів White, Black, Graphite можуть не платити комісію в межах встановленого ліміту. Ліміт на зняття готівки за кордоном становить 12 500 гривень на тиждень, а на покупки — 100 тисяч гривень на місяць.

KredoBank

Ліміт на зняття готівки з гривневих карток становить 11 250 гривень на 7 днів, а з валютних — 90 тисяч гривень на день. У пакетах Craft Black та Craft зняття в банкоматах PKO Bank Polski (і в інших банкоматах Польщі) безкоштовне в межах місячного ліміту.

Для VIP та ELITE комісія фіксована — 50 гривень (або 2 долари, 2 євро, 5 злотих), а конвертація безкоштовна. У тарифах START, SMART та "Правильна картка" комісія за зняття становить 50 гривень (2 долари, 2 євро, або 5 злотих) плюс 1% за конвертацію.

ПУМБ

Банк "ПУМБ", скріншот: YouTube
Банк "ПУМБ", скріншот: YouTube

Комісія за зняття готівки за кордоном становить до 1,5% від суми. Можлива додаткова комісія від банку, чий банкомат використовується. Максимальна сума зняття за тиждень — 12 500 гривень в еквіваленті.

Нагадаємо, "Дешевий сир у мишоловці": українець обурився підтримкою від Монобанк

Раніше ми писали про те, що Ощадбанк затримує розблокування арештованих рахунків переселенців: що відбувається

Крім того, Знай.ua повідомляв, українці поспішають зняти готівку через ліміти: скільки вдасться отримати протягом доби