Незважаючи на військовий стан в Україні та обмеження на виїзд, деякі громадяни нашої країни таки можуть це зробити.

Зокрема це стосується жінок, дітей, військовослужбовців у відпустці та тих, хто не придатний до військової служби. Якщо ви плануєте поїздки до ЄС, то ви повинні знати, які зміни на в'їзд до цих країн почнуть працювати вже з осені цього року.

Перетин кордону жінками. Фото: youtube
Перетин кордону жінками. Фото: youtube

Європейський Союз готується до впровадження нової автоматизованої системи реєстрації в'їзду та виїзду на зовнішніх кордонах Шенгенської зони (Entry/Exit System, EES). Згідно з повідомленням Радіо Свобода, система почне діяти з 10 листопада цього року. Як повідомляє видання "Наша Польща", до кінця вересня країни ЄС мають звітувати про свою готовність до офіційного запуску системи. EES має бути впроваджена одночасно на всіх міжнародних сухопутних, морських та повітряних кордонах Шенгенської зони.

Нова система передбачає відмову від ручного паспортного контролю та штампування паспортів на кордоні. Натомість, реєстрація мандрівників відбуватиметься автоматично через термінали самообслуговування, подібні до тих, що використовуються в аеропортах для перевірки посадкових талонів.

Популярні новини зараз
Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Аеропорт, скріншот: YouTube
Аеропорт, скріншот: YouTube

При кожному перетині кордону мандрівники мають сканувати свої паспорти чи інші проїзні документи. Система EES реєструватиме ім'я мандрівника, його біометричні дані, дату та місце в'їзду та виїзду. Це означає, що перетин кордону вимагатиме наявності біометричних документів.

Зняття сканів обличчя та відбитків пальців буде проводитися раз на три роки та буде дійсним для кількох поїздок протягом цього часу. Ці дані зберігатимуться в електронній базі протягом трьох років після кожної подорожі.

Нагадаємо, що поліція висадила чоловіка з літака через пересадку волосся: пасажири аплодували стоячи.

Раніше ми повідомляли, що українцям готують тотальний контроль: стежитимуть за кожним.