Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав прискорити інтеграцію сотень тисяч українських біженців у німецький ринок праці.

Під час зустрічі зі своїми виборцями в Тельтові він зазначив, що завдяки федеральній програмі Job-Turbo вже понад 200 тисяч українців знайшли роботу в Німеччині. Проте, за його словами, ще багато людей не можуть працювати на повну потужність через бюрократичні перепони.

Шольц акцентував увагу на проблемі затримок із визнанням професійних кваліфікацій, що стає на заваді працевлаштуванню українських фахівців за їх спеціальностями. За його словами, у Німеччині існує надмірна кількість органів, які дублюють функції з визнання дипломів, що значно ускладнює процес інтеграції біженців на ринку праці. Як приклад, він згадав ситуацію з українськими лікарями: з 2000 медиків, що прибули до Німеччини, лише 120 отримали дозвіл на роботу.

Заробітчани, фото: скріншот з відео
Заробітчани, фото: скріншот з відео

Попри це, політик закликав українських біженців не чекати завершення всіх бюрократичних процедур і починати з неповної зайнятості. Він підкреслив, що така практика вже застосовується в інших країнах, де кваліфікації підтверджуються в процесі роботи.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Шольц також зазначив, що Німеччина відчуває гострий дефіцит фахівців у різних галузях, включно з інженерією, доглядом за людьми похилого віку, IT-сферою, транспортом та будівництвом. У цьому контексті інтеграція українців у ринок праці є ключовим завданням для федерального уряду. Він додав, що країни Східної Європи також активно змагаються за українських працівників, пропонуючи їм різні стимули для працевлаштування.

Згідно з даними Євростату, зараз у Німеччині проживає близько 1,65 мільйона українців, і Шольц вважає, що їх інтеграція у місцевий ринок праці є важливим кроком для подолання кризи з нестачею кадрів у країні.

Нагадаємо, Німеччина штрафуватиме українців з авто: треба встигнути, щоб не залишитись з пустими кишенями

Раніше ми розповідали, що заплатять тим, хто знайшов роботу: українцям в Польщі приготували нову грошову допомогу

Також, українців у Словаччині рятуватимуть від бідності: стартувала нова програма допомоги для біженців