Чи зараховується військова служба до пільгового стажу?

Закон України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (стаття 8) передбачає, що військова служба зараховується до страхового стажу, якщо на час призову на військову службу військовослужбовці перебували на посадах або роботах, що дають право на пенсію за віком на пільгових умовах. Іншими словами, результати служби продовжують накопичуватися навіть під час проходження служби, що дає можливість вийти на пенсію на пільгових умовах. Цей порядок застосовується у випадках, коли оголошено особливий період відповідно до "Кодексу України про оборону країни".

Військовий пенсіонер. Фото: youtube
Військовий пенсіонер. Фото: youtube

Військова служба та пенсійне забезпечення.

Якщо військова служба припадає на особливий період, час, проведений у збройних силах, зараховується до трудового стажу, але є важливе уточнення. Цей період військової служби не може перевищувати період, протягом якого особа працювала на посаді, що дає право на пільгову пенсію. Іншими словами, до десяти років служби на роботі з пільговими умовами можна додати максимум десять років іншої служби.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Військові сидять у тамбурі / фото: Facebook
Військові сидять у тамбурі / фото: Facebook

Соціальний захист і нові можливості.

Окрім пенсійних виплат, люди з інвалідністю з раннього віку мають доступ до нових форм соціальної підтримки, запроваджених державою для надання їм допомоги.

Нагадаємо, виключили з військового обліку, що потрібно перевірити українцям.

Влада відхилила пропозицію перенаправити 400 млн. грн. на потреби ЗСУ- більш детально на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, невідомий побив батька воїна ЗСУ.