Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що на багатьох українців уже чекають зміни в пенсійному законодавстві. Давайте розбиратися, чого саме варто очікувати, а також коли.

Український парламент розгляне законопроєкт щодо пенсійної реформи вже до кінця цього року.

Про це стало відомо зі слів міністра соціальної політики Оксани Жолнович в інтерв'ю одному з українських видань.

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

За її словами, міністерство вже проводить фінальні фінансові розрахунки. Впроваджувати будуть одразу всі зміни – і в солідарній системі, і в обов'язковій накопичувальній системі.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Такі зміни допоможуть людині отримувати у майбутньому пенсію у розмірі не менше ніж 60% від її заробітної плати.

Також Жолнович наголосила, що нові зміни у пенсійному законодавстві не стануть додатковим тягарем для роботодавців. Адміністрація системи буде повністю цифровизована.

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

Українців чекають дві основні зміни у пенсійній сфері: для розрахунку пенсії враховуватимуть лише час, протягом якого людина працювала, та сплачені нею страхові внески.

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

Це трансформуватимуть у бали, кількість яких кожен українець зможе подивитися у своєму особистому кабінеті. Щороку ці бали трансформуватимуться у відсоток від середньої заробітної плати по Україні.

Нагадаємо, ігнорувати більше не можна: які штрафи чекають на українців.

Раніше повідомлялося, пенсію у вересні підвищать: хто вже може планувати покупки.

Також, у вересні пенсіонери отримають "бонуси" від 300 до 570 грн.