Поліція застерігає прикарпатців не довіряти неправдивій інформації про "соціальну допомогу від держави" та бути обережними.

Про це повідомляє поліція Івано-Франківської області.

Кіберполіція. Фото: the page
Кіберполіція. Фото: the page

Шахраї часто використовують такі схеми, як "компенсація через Інтернет", "фінансування від міжнародних організацій" та "соціальні виплати". Це один із способів ошукати довірливих громадян.

Шахрай в телефоні
Шахрай в телефоні

Популярні новини зараз
Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Наприклад саме так, жертвою такого шахрайства стала 66-річна жінка з Долини. Вона розповіла поліцейському, що побачила у Facebook оголошення про те, що українці можуть отримати соціальні виплати від держави. Вона перейшла за посиланням в оголошенні і ввела свої особисті дані про банківський рахунок. Після цього з нею зв'язалася особа, яка представилася представником організації, шахрайським шляхом отримала код підтвердження, надісланий їй через SMS, і змогла зняти з її картки понад 30 000 гривень.

Поліція закликає людей бути пильними, не довіряти таким оголошенням і не надавати свою особисту інформацію або банківські рахунки незнайомцям або підозрілим джерелам.

Нагадаємо, українці звинувачують "Ощадбанк" у шахрайстві, списує борги та малює неіснуючі борги.

Українці скаржаться на банкомати Приватбанку, через які легко втратити гроші- більш детально на Знай.ua.

Раніше ми писали, гроші просто "випарувалися", як ПриватБанк дозволив списати із рахунків своїх клієнтів понад чверть мільйона гривень.