Україна готується до серйозних економічних змін, оскільки Міжнародний валютний фонд (МВФ) тисне на країну з вимогами девальвувати гривню та підвищити податки.

За інформацією Bloomberg, МВФ розпочала переговори з Україною про розширене фінансування. Якщо все піде за планом, то Україна може отримати 1,1 мільярда доларів. Але для цього потрібно, щоб фонд переконався, що країна виконує умови програми та має достатньо коштів.

Документальні фільми про економіку і фінанси
Документальні фільми про економіку і фінанси, delo.ua

За прогнозами прем'єра Дениса Шмигаля, Україна наступного року зіткнеться з бюджетним дефіцитом 15 мільярдів доларів. МВФ пропонує кілька заходів для закриття цього фінансового "дірка":

  1. Девальвація гривні: щоб збільшити доходи у національній валюті та знизити витрати на запозичення.

    Популярні новини зараз
    Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни З 1 жовтня платіжки за світло зміняться "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
    Показати ще
  2. Податки: фонд не схвалив запропоноване урядом підвищення податків, вважаючи його недостатнім. МВФ наполягає на більш серйозному збільшенні податків, і, як повідомив Данило Гетьманцев, все-таки переглянути ПДВ:

"По суті для МВФ очевидна недостатність ресурсів навіть у проваленому ВР проекті. Серед додаткових джерел пропонують ПДВ".

Крім того, обговорюється можливість запровадження екстра-податку на банки, але остаточного рішення ще не ухвалено.

Нагадаємо, пенсіонерам дозволять не сплачувати податки: на яких умовах

Раніше ми писали про те, що українці стали більше пиячити: ринок заполонюють нові алкогольні напої

Крім того, Знай.ua повідомляв, українцям зменшать зарплати з вересня - куди зникатиме частина доходів