У березні 2025 року в Україні знову проіндексують пенсії – запевнив прем'єр-міністр Денис Шмігаль. Незважаючи на воєнний час, індексацію, як і у 2023 та 2024 роках, все одно проведуть. Загалом на пенсійні виплати у 2025 році закладено майже 781 млрд гривень.

Але не всі пенсіонери матимуть змогу відчути це підвищення, повідомляє NV. Ті, хто нещодавно вийшов на пенсію, залишаться без індексації, адже їхні виплати поки що є актуальними. А ось мінімальна пенсія залишиться на рівні 2024 року – 2361 грн.

Пенсіонерки, скріншот: YouTube
Пенсіонерки, скріншот: YouTube

Щодо розміру самої індексації, точних даних поки що немає, тому що вони залежать від статистики за 2024 рік. За прогнозами Нацбанку, інфляція у 2024 році становитиме 8,5%, а зарплати за останні три роки в середньому зростали на 12,7%. Тому, за підрахунками експертів, індексація пенсій може становити приблизно 17%.

Популярні новини зараз
Повістки Укрпоштою: які непорозуміння можуть виникнути з ТЦК Зміни у військових квитках: що потрібно знати кожному Залишився лише тиждень: українці зазнають важких змін з 1 жовтня З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці
Показати ще

Важливо відзначити, що індексація торкнеться лише "чистої" пенсії, без жодних надбавок. При цьому сума доплат буде обмежена: мінімальна – 100 грн, максимальна – 1500 грн.

У 2024 році пенсії вже піднімали на 8% для більш ніж 10 мільйонів українців, а середнє зростання склало 397 грн.

Нагадаємо, українцям підвищать пенсії вже восени: хто потрапить до списку

Раніше ми писали про те, що нардепи України продовжують таємно оновлювати автопарки, ігнорувати декларації та ховати покупки "за спинами" рідні

Крім того, Знай.ua повідомляв, пенсіонери мають всього 10 днів: куди потрібно звернутися, щоб не втратити 20% виплат