Цієї осені частина українських пенсіонерів може розраховувати на підвищення пенсій. Однак, додаткові виплати надаватимуться лише певним категоріям громадян, зокрема тим, хто проживає в регіонах, де ведуться бойові дії. Про це повідомило Міністерство соціальної політики України.

Підвищення пенсій можливе завдяки Всесвітній продовольчій програмі ООН, яка реалізується для підтримки вразливих верств населення. Пенсіонери, які відповідають певним критеріям, отримають надбавки автоматично, без необхідності подавати заяви.

Пенсіонери / фото: Pixabay
Пенсіонери / фото: Pixabay

Надбавки до пенсії можуть отримати пенсіонери, які відповідають наступним вимогам:

  • Мають пенсію, меншу за 3 250 гривень.
  • Проживають у зонах активних або потенційних бойових дій.
  • Не отримували міжнародної допомоги чи виплат для переселенців з 1 березня 2023 року.

Сума надбавки залежить від розміру пенсії. Доплата дорівнює різниці між пенсією людини та 3 250 гривнями. Наприклад, якщо людина отримує пенсію у розмірі 3 000 гривень, то надбавка становитиме 250 гривень. Доплати автоматично нараховуватимуться на банківські рахунки разом із основною пенсією.

Популярні новини зараз
Зміни у військових квитках: що потрібно знати кожному "Росія здується": індійський астролог назвав місяць, коли в окупантів не залишиться сил на війну В Україні анонсували найбільший перерахунок пенсій: у кого виплати зростуть одразу на 60% Водоканали розікрали гроші, а тепер вимагають підвищити тарифи
Показати ще

Право на отримання цієї надбавки визначається на основі даних державних реєстрів. Це означає, що людям не потрібно подавати заяви або проходити окремі процедури для її отримання. Якщо пенсіонер відповідає встановленим критеріям, додаткові виплати будуть нараховані автоматично.

Нагадаємо, почалась реєстрація на допомогу пенсіонерам: як отримати 2500 грн на медикаменти

Раніше ми розповідали, що пенсії українців опинилися під арештом: кого можуть позбавити доступу до виплат

Також, працювали неповний день і не отримали пенсію: у ПФУ розповіли, чи будуть гроші у такому разі