Під час розгляду своєї заяви про подання у відставку міністр юстиції у 2019-2024 роках Денис Малюська розповів Комітету Ради з питань правової політики про проблему, яка виникла в охорони таборів, де утримуються російські військовополонені.

Як повідомив Денис Малюська, охорона табору для утримання військовополонених "Центр-3" (Дніпропетровська область) має проблеми через те, що 100% його військовозобов'язаних співробітників отримали мобілізаційні повістки.

Денис Малюська, фото: Instagram
Денис Малюська, фото: Instagram

"Я намагався це зупинити. Але поки що ми не можемо забронювати людей. Ми домовилися з Міноборони, що вони це питання координуватимуть, але щось не спрацювало", - розповів Денис Малюська.

Табір з російськими полоненими, скріншот: YouTube
Табір з російськими полоненими, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Він додав, що попередньо було досягнуто можливості бронювання понад 50% співробітників табору для військовополонених, але питання "зависло" на рівні Мінекономіки, яке досі не підготувало для Кабінету міністрів проєкт відповідної постанови для бронювання за посадами.

"Зараз ми не можемо забронювати людей. Наш персонал ідеально підходить для мобілізації - співробітники мають звання, мають базову військову підготовку. Але постає питання, хто тоді охоронятиме полонених? Зараз ми утримуємо персонал на роботі фактично в ручному режимі. Треба прискорювати Мінекономіки, адже ми залишимося без охорони у таборах для військовополонених", - зазначив Денис Малюська.

Табір з російськими полоненими, скріншот: YouTube
Табір з російськими полоненими, скріншот: YouTube

Зазначимо, що зараз в Україні діють чотири табори для утримання російських військовополонених – два у Львівській області, по одному у Дніпропетровській та Вінницькій областях.

Нагадаємо, ТЦК очікує "велике чищення": чи ловитимуть ухилістів далі.

Раніше повідомлялося, Безугла показала російський паспорт дружини начальника штабу Сил безпілотних систем ЗСУ Гладкого.

Також, ухилістів ловитимуть за новим: ТЦК змінюють режим роботи.