Перед новорічними святами традиційно здорожчають м'ясні продукти, риба та делікатиси. Це пов'язано із тим, що в цей час на них зростає попит.

Про це в коментарі сайту ТСН.ua розповів економіст Олег Пензин.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Фахівець пояснив, перед новорічними святами зростуть цінники на м'ясо та рибу, а от на борщовий набір цціни не зміняться, через щедрий цьогорічний врожай.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"Буде певний ажіотаж напевно на м’ясні вироби, тому що якраз перед святами збільшиться їх споживання. Навряд чи хтось буде піднімати ціни на картоплю, моркву, буряк і капусту, борщовий набір, тому що його багато є. Може щось здорожчає по рибі, це традиційно у нас. Тобто є певні фокусні речі, які однозначно трошки дорожчають перед святами тому що в нас на них різко збільшується попит", — зазначає економіст.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Блокування польськими перевізниками, майже не вплине на гаманці українців перед святами, а передноворічні цінники впадуть вже на початку січня.

"У нас же як правило так: люди купують достатньо багато перед святами, а в першу декаду взагалі в магазини ніхто не ходить. Доїдають те, що наготували. Тобто ріст цін до свят компенсується. Тим більше, що в нас різдвяні свята будуть до Нового року. Так що, я не думаю, що ціни будуть зростати сильно, та і доходів немає таких великих. Це буде в межах тих речей, які ми постійно маємо", — розповів Олег Пензин.

Крім того, наш портал інформував,кавові знижки: супермаркети знизили ціни на "еліксир" бадьорості, вершки та цукор

Раніше ми повідомляли, маленьких українців безкоштовно одягнуть на зиму: як отримати комплекти теплого одягу

Вам буде корисно дізнатися, чебуреки, якими можна ласувати на Різдвяний піст: рецепт легкої та доступної страви