Споживання газу нульове, а кубометри вважають - популярна проблема українців, які тимчасово не проживають удома та не користуються блакитним паливом. Як уникнути нарахувань, розповіли на facebook-сторінці Харківської філії "Газмережі".

В умовах повномасштабної війни чимало українців змушені були тимчасово залишити свої будинки. Трапляються випадки, коли таким громадянам приходять платіжки з боргами за газ, яким вони не користуються.

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

Це відбувається з однієї простої причини – не передаються показники газового лічильника. Через це оператор ГРМ вважає споживання за середнім показником і у домогосподарства з'являються борги.

"Якщо у період з 1 по 5 число місяця Оператор газорозподільних мереж не отримує від споживача показань газового лічильника, такому споживачу нараховуються планові обсяги споживання газу відповідно до вимог Кодексу ГРМ", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Щоб уникнути нарахувань, потрібно щомісяця інформувати операторів мереж про відсутність споживання газу в будинку чи квартирі. Для цього слід передавати показники лічильника, навіть якщо вони не змінилися.

"У разі тимчасової відсутності споживача у домоволодінні, важливо щомісяця передавати незмінні показання лічильника газу до відновлення споживання газу у будинку", - попереджують газовики.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям надсилають завищені платіжки за газ: в "Нафтогазі" пояснили, що відбувається.

Також наш портал інформував, "Нафтогаз" запропонував знижку при оплаті рахунків: не всім українцям сподобалася така "щедрість".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Відбувалися, помовчали і всі...": українець поскаржився, як "Нафтогаз" вирішує проблеми споживачів.