У період дії військового стану в Україні правила про трудові відносини зазнали змін щодо встановлення випробувального терміну для співробітників.

Згідно роз'яснення Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, випробувальний термін тепер може бути введений для всіх працівників, навіть для тих, хто раніше не піддавався такій процедурі.

Підписання договору, фото freepik
Підписання договору, фото freepik

Угода про випробування, спрямоване на перевірку відповідності працівника обов'язку, що йому доручається, може бути встановлена ​​під час укладання трудового договору. Ця умова має бути чітко обумовлена ​​у наказі чи розпорядженні про прийняття на роботу.

Статтею 26 Кодексу законів про працю передбачено, що випробувальний термін не встановлюється для працівників, з якими укладається строковий трудовий договір, що діє до 12 місяців.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Однак, у період військового стану застосування цих норм законодавства про працю, що суперечать положенням Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах військового стану», призупинено.

Таким чином, зараз можливе встановлення випробувального терміну для всіх працівників, включаючи тих, кого це раніше не торкалося.

Крім того, ми писали, журналіст Едуард Глеза розповів про нововведення для волонтерів в Україні: «Зміняться правила ввезення гуманітарної допомоги»

Також портал Знай.ua повідомляв, "жінки теж мають воювати": копи у Києві погрожували українці повісткою за порушення комендантської години

Як інформував Знай.ua, зарахують лише в одному випадку: коли страховий стаж йде у майбутню пенсію