В Україні залишаються знеструмленими деякі населені пункти. Це пов'язано з поганими погодними умовами, які вирували напередодні.

Генеральний директор компанії "Yasno" Сергій Коваленко в ефірі телемарафону розповів, чи загрожує колапс з погодою відключенням світла.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

За його словами, для можливих відключень буде враховуватися ситуація по всій країні. Після початку війни ми стали дефіцитною державою. Це стосується, пікових годин споживання у різні сезони.

Його запитали, чи будуть відключення світла, коли вдарять морози. Директор дав чітку відповідь – якщо не буде обстрілів і критичних пошкоджень через них з боку росії, то енергосистема України в змозі працювати стабільно.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також він зазначив, що обленерго склали покращені графіки відключень світла, щоб за потреби справедливо розподіляти електроенергію між споживачами.

Тарифи на світло, скріншот з відео
Тарифи на світло, скріншот з відео

За словами Сергія Коваленка, остання масована атака дронами на столицю не призвела до критичного пошкодження мережі. Тимчасові відключення були виключно через падіння уламків дронів на лінію електропередач. Тому відключення будуть відбуватися тільки у разі масованих обстрілів з боку росії. У всіх інших випадках – енергосистема України здатна забезпечити громадян світлом та теплом.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть відмовитися від "рабських" умов: у важливому питанні поставили крапку

Раніше портал Знай інформував, пенсія на картку або поштою: в ПФУ повідомили важливу деталь

Також, наш портал повідомляв, платіжки зменшаться на 400 гривень: в ДТЕК розповіли як це можна зробити