Україна зіткнулася із серйозними викликами через негоду, яка залишила низку населених пунктів без електрики. Олександр Харченко, директор Центру досліджень енергетики, попередив про можливі проблеми з постачанням електроенергії через погодні умови та обстріли.

Про це він повідомив в інтерв'ю 24 каналу.

Ситуація найбільше ускладнилася на Півдні країни, особливо в Одеській області, яка постраждала від стихії. За словами Харченка, майбутній західний циклон з Карпат може посилити ситуацію:

"Очікується ще один циклон, цього разу західний – з Карпатського напрямку. Я б закликав українців готуватися до того, що через погодні умови можуть бути відключення, перервані лінії, поламані опори. Треба це розуміти і мати певні запаси води та їжі", — попередив Олександр.

Запаси води, фото з вільних джерел
Запаси води, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Хоча українська енергосистема поки що справляється з поточним споживанням, майбутнє може бути непередбачуваним. Падіння температури на кожен градус нижче -7 ° C вимагатиме додаткових 200 мегават потужності. Це означає, що з кожним кроком донизу на термометрі потрібно збільшувати зусилля для підтримки енергосистеми.

Олександр підкреслив, що зима, що настає, буде викликом, але Україна готова впоратися з труднощами: "Відключення можливі через погоду та обстріли, але це не кінець світу. Українці вже показали, як виживати у найскладніших умовах."

Сезон полювання, скріншот: Youtube
Сезон полювання, скріншот: Youtube

Згуртованість та готовність реагувати на виклики часу – це те, що допоможе Україні подолати труднощі, з якими вона зіткнулася. Незважаючи на можливі проблеми, країна готова до викликів майбутнього.

Також ми повідомляли, температурні гойдалки, мокрий сніг і ожеледиця: на українців чекає приголомшливий початок зими

Вам буде цікаво дізнатися, українців попередили, що війна може вийти за межі лінії фронту - з чим пов'язані проблеми

Наш портал інформував,газовики нагадали українцям важливі правила: що треба пам'ятати і восени, і взимку